Rouwverwerking

         
        zonder liefde is er geen rouw

Omgaan met verlies is omgaan met liefde en hechting.

Mensen hechten om te kunnen leven. Daarom raakt het afscheid nemen, de ander laten gaan, zo diep aan het eigen leven. Afscheid nemen doe je met pijn in hart en ziel.  (Riet Fiddelaers Jaspers)

Er zijn geen regels voor het verwerken van een verlies en voor tijd die daarvoor nodig is. Rouwen is een individueel proces: verwerken doet iedereen op zijn eigen manier. Het verlies kan ook het verlies van baan, gezondheid, of werk zijn.

Door betekenis te geven aan het afscheid wordt voor u duidelijk wat het verlies voor u betekent.

Hoe geeft u betekenis aan het afscheid?

We kunnen met u betekenis geven aan het afscheid door in gesprek te gaan, in gesprek tijdens een wandeling, in gesprek tijdens het schilderen. Andere creatieve vormen zoals tekenen, handwerken en kleien maken ook dat het gesprek op gang komt. Misschien is er voor u nog een andere manier om betekenis te geven.

Via het contactformulier kunt u een afspraak maken voor een gesprek.

 

 

Verlies- en rouwverwerking in Coronatijd, houvast in een onzekere tijd

In deze tijd die veel mensen als een emotionele tijd ervaren is er, misschien nog wel meer dan anders, behoefte aan contact en emotionele verbondenheid. Emoties als onzekerheid, angst, verdriet, boosheid maken dat mensen graag hun verhaal delen. Ook het afscheid nemen bij overlijden gaat in deze tijd is anders dan wij gewend zijn. Een goed gesprek/ begeleiding kan helpen bij het verwerken van het verlies, omgaan met rouw en kijken naar de toekomst. Het kan zorgen voor een houvast in een onzekere tijd. Na een intakegesprek kan gekeken worden hoe dit contact kan worden gelegd en hoe de begeleiding eruit kan zien. Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen zodat een afspraak kan worden gemaakt.