Nieuws

          

 

Verlies- en rouwverwerking in Coronatijd, houvast in een onzekere tijd

In deze tijd die veel mensen als een emotionele tijd ervaren is er, misschien nog wel meer dan anders, behoefte aan contact en emotionele verbondenheid. Emoties als onzekerheid, angst, verdriet, boosheid maken dat mensen graag hun verhaal delen. Ook het afscheid nemen bij overlijden gaat in deze tijd is anders dan wij gewend zijn. Een goed gesprek/ begeleiding kan helpen bij het verwerken van het verlies, omgaan met rouw en kijken naar de toekomst. Het kan zorgen voor een houvast in een onzekere tijd. Na een intakegesprek kan gekeken worden hoe dit contact kan worden gelegd en hoe de begeleiding eruit kan zien. Voor meer informatie kunt u het contact formulier invullen.

 

COVID-19

In navolging van de overheidsmaatregel om verspreiding van het COVID-19 virus in te dammen zijn alle onze cursussen geannuleerd.

We gaan er op dit moment vanuit dat pas in september de cursussen weer kunnen gaan beginnen, onder voorbehoud van de situatie op dat moment in ons land.

De planning zal opnieuw worden bekeken en we hopen op uw begrip als de wachttijd voor een cursus langer gaat duren dan u van ons gewend bent.

Zodra nieuwe data bekend zijn ontvangen de ingeschreven cursisten hiervan een  bericht.

 

12,5 jaar jubileum

'Mijlpalen zijn er om slingers aan op te hangen' en dat hebben we gedaan.

12,5 jaar Bleeker Training & Advies: met respect voor de cursisten en de mensen die worden begeleid, dankbaar voor ' mijn ' trainingsacteurs en vol vertrouwen in de gastdocenten, blij met mijn vaste trainingslocatie en de trouwe opdrachtgevers. Vandaag gevierd met een fantastisch diner, verzorgd door Pier en topkok Peter de Vries, van Spijs en Wijnen, die van ons huis een sterrenrestaurant hebben gemaakt.

 

Deelnemers enthousiast over training 'De psychologie van het schadespel'

Januari 2016: Afgelopen jaar werd aan het brede scala kennisbijeenkomsten die in het kader van de permanente educatie in NIVRE-verband worden georganiseerd, een bijzondere training toegevoegd: ‘De Psychologie van het schadespel’, die speciaal voor het NIVRE is ontwikkeld in samenwerking met Bleeker Training & Advies.
In eerste instantie voor de ingeschrevenen van de branche brand, maar inmiddels hebben ook ingeschrevenen van andere branchegroepen deelgenomen aan één van de negen sessies die dit jaar hebben plaatsgevonden. De reacties van de deelnemers zijn louter enthousiast, zo blijkt uit de evaluatieformulieren. In dit artikel komen vijf van hen aan het woord: Matthijs Kops (Lengkeek Expertise), ing. Arno de Jong (Cunningham Lindsey), Hermi Schoolkate-Meijer (Univé), Myrthe Stuart (Nomot) en Meindert Vriesema (bbci Frijwijk). Daarnaast blikt ook docente Dianne Bleeker, die voor de rollenspellen werd bijgestaan door acteur Deniz Dogan, terug op haar ervaringen in de eerste jaargang. Ook zij is daarover goed te spreken. 
Kijk HIER voor het volledige artikel.

 

Overvaller past geweld toe bij verzet

16 oktober 2013: Criminelen zeggen zelf in principe geen geweld toe te passen bij een overval, alleen als het slachtoffer daar aanleiding toe geeft. Dat concludeert het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NCSR) op basis van onderzoek onder 104 overvallers. Wie niet gewond wil raken kan volgens de onderzoekers beter zoveel mogelijk aan de eisen van de overvaller voldoen. Overvallers gebruiken alleen geweld als zij denken dat het nodig is en het gevoel hebben dat iemand 'niet meewerkt ' zeggen de (deels gedetineerde) daders zelf. Getreuzel bij het openmaken van een kassa of het inschakelen van omstanders is voor de overvaller in veel gevallen al het sein om tot geweld over te gaan. Daders blijken regelmatig voorgenomen overvallen bij voorbaat af te blazen, vooral als omstandigheden anders uitvallen dan verwacht.
Om fysiek geweld bij een overval zoveel mogelijk te voorkomen, is het volgens onderzoekster Marie Rozenkrantz van het NCSR , toch raadzaam om de dader op geen enkele manier het gevoel te geven dat hij tegengewerkt wordt. De geweld knop gaat pas om op het moment dat de daders het gevoel hebben dat ze gedwarsboomd worden en ze hun focus dreigen te verliezen. (dagblad Stentor)
onderzoekster NSCR:  "probeer zo veel mogelijk aan eisen van een overvaller te voldoen".

 

MEDIATOR

Sinds juni 2013 is Dianne Bleeker transformationeel trainer en coach. deze specialisatie kan ook worden ingezet bij haar werk als mediator. Kijk voor meer informatie op deze website onder mediation en coaching.


'T OVERVALT JE ' , leven na een overval

Sinds september 2011 is het eerste boek van Dianne Bleeker beschikbaar. Het boek is in eerste instantie bedoeld voor slachtoffers / lotgenoten van een overval. Mensen die betrokken zijn geweest bij een overval hebben vaak behoefte aan contact met lotgenoten of willen het verhaal lezen van mensen die ook een overval hebben meegemaakt. Dianne beschrijft het verhaal van 7 mensen die een overval of een geweldsdelict hebben meegemaakt. Een psycholoog, zeer ervaren met de opvang van mensen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt, zal een hoofdstuk wijden aan de opvang, zoals die momenteel door deskundigen wordt uitgevoerd. Naast de lotgenoten zal dit boek ook voor familie en vrienden van slachtoffers, hulpverleners, detailhandel, een welkome informatiebron kunnen zijn. Uitgever Boekscout te Soest zal het boek uitgeven.

 

FLEVO ZAKENVROUWEN

In de editie 2011 van Flevo Zakenvrouwen staat een artikel over Dianne Bleeker. Naast ruime voor aandacht voor haar werkzaamheden en het te verschijnen boek, is er ook ruime aandacht voor de mens Dianne. Daarnaast staan er heel veel mooie verhalen in van andere zakenvrouwen die in Flevoland actief zijn. Een heel mooie uitgave van deze glossy!